Mor Conchita Zendrera, l’editora que va publicar Tintín a Espanya

L’editora Conchita Zendrera.

El sector editorial, gremis de llibreters i associacions de tintinòfils de tot Espanya han reconegut avui la trajectòria i el llegat de Conchita Zendrera, l’editora que va traduir al castellà i va publicar els àlbums de Las aventuras de Tintín a Espanya, morta ahir als 100 anys.

La mort de Conchita Zendrera, donada a conèixer avui per Editorial Juventud, on va treballar tota la seva vida, ha generat mostres de condol i reconeixement de diferents entitats, com el Gremi d’Editors de Catalunya i el Gremi de Llibreters de Catalunya, que han destacat la seva llegat i han expressat el condol a familiars i amics a través de xarxes socials.

L’editora del Grup Enciclopèdia Catalana, Ester Pujol Arderiu, ha comentat per la seva banda que «si aixequéssim el dit els que hem llegit llibres que ella va escollir avui taparíem el cel. Gran editora d’Editorial Juventud, creadora de lectors».

També s’ha sumat a les mostres de condol Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT-Faristol), que li agraït la seva trajectòria dedicada al llibre infantil i juvenil i li ha desitjat que «la música, els llibres i Cadaqués l’acompanyin sempre».

«Mil Rayos!», l’associació tintinòfila de parla hispana, li ha donat les gràcies pel seu treball i ha destacat: «ens deixes per sempre memòria sentimental a milions de lectors de Tintín. El nostre més sentit condol a familiars, amics i a tota la família tintinera».

També 1001. Associació Catalana de Tintinaires, que al novembre de 2019 li va retre homenatge quan va fer els 100 anys, ha mostrat la seva tristesa per la mort de Conchita Zendrera, sòcia honorífica de l’entitat, de qui ha destacat que va ser «la persona que ens va portar Tintín i el seu món màgic de còmic a casa nostra fa més de 60 anys».

The Tintin Shop, la botiga oficial dels productes de el personatge a Espanya, ha expressat així mateix el seu condol per la mort de Conchita Zendrera i ha ressaltat el seu paper com a responsable del departament infantil i juvenil d’Editorial Joventut durant 40 anys.

L’editor actual de Joventut, Luis Zendrera, nebot de Conchita Zendrera, ha agraït totes les mostres de reconeixement que s’estan produint després de la seva mort i ha destacat que l’editora va ser «una dona increïble».

Conchita Zendrera va posar els fonaments del catàleg infantil de l’Editorial Joventut, que ha destacat avui que l’editora va ser «una pionera en un moment en què en el sector editorial encara no hi havia tanta presència de dones».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *